FUTSAL.HU

A kötelezőt teljesítette a válogatott

0_magyar_valogatott_gyongyos_irorszagA Gyöngyösi Sportcsarnok 1500 fős nézőserege most is, mint az ukránok elleni április 15-i VB selejtezőn, fergeteges hangulattal ajándékozta meg a csapatokat. Hozták is a mieink a kötelezőt, a fiatal Harnisch Ákos, pedig felnőtt a feladathoz!

 

 

MAGYARORSZÁG - ÍRORSZÁG 6-1 (2-0)

Gólszerzők: Lódi (2), Harnisch (2), Szimcsák, Smiri illetve McCabe

Játékvezetők: Török Károly, Kovács Gábor, Farkas Balázs, Perepatics Lilla

Magyarország: Tóth Gy. -  Gyurcsányi, Lódi, Trencsényi, Nagy I. - Pallai, Frank P., Harnisch, Smiri, Gölesz, Szimcsák, Szente, Németh P., Berkes Edző: Kozma Mihály

Írország: Perkins - L. Massey, D. Massey, McDonagh, Langtry - Gallagher, McCabe, Byrne, Morgan, Duggan, Allen, Lynch, Dawson, O'Neil Szövetségi kapitány: Derek O'Neill

Mezőnyfölény - kihagyott helyzetek - gólok kisbüntetőből! Címszavakban így jellemezhetnénk a kétgólos vezetéssel zárult első félidőt.

0_torok_bucsu

A szünetben sem maradt esemény nélkül a tisztelt publikum. Az MLSZ, a játékvezetők és az ír válogatott részéről is köszöntötték "a sípját lassan szegre akasztó" Török Károlyt, aki ezen a találkozón vezetett utoljára nemzetközi futsalmérkőzést. Eseményekben gazdag sportpályafutásának megkoronázásaként Ő dirigálta a nemrég Brazíliában befejeződött futsal-világbajnokság döntőjét. Páratlan, és szinte felülmúlhatatlan, amit elért. Szívből gratulálunk! A helyszínen is ütemes taps, és nevének skandálása kísérte az ünnepélyes aktust.

A második félidőt kollégája - Farkas Balázs sípjelére kezdték a csapatok. Hamarosan már négy gólosra nőtt az előnyünk, de ekkor a vendégek - ugyanúgy, mint Miskolcon - szépítettek. Azonban nem sokáig örülhettek, mert a ma ügyesebben mozgó Harnisch Ákos, és a másik újonc Smiri Elek is betalált, kialakítva a végeredményt.

A 2010-es Futsal EB-re való felkészülés első két állomásaként lejátszott mérkőzésekből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. Egy valami azonban már most megállapítható: amennyiben a sérültek - Madarász János, Tóth Szabolcs és Balázs Zoltán - nem jönnek rendbe, akkor nagyon nehéz dolga lesz Kozma Mihálynak. Lehet, hogy nem ártana, ha személyesen konzultálna a magyar csapatok edzőivel, vezetőivel, hogy minél hamarabb ki tudja alakítani azt a stabil keretet, amelyre számíthat.