„A testi épségüket sem kímélve harcoltak"

frank tamas"Maximálisan pozitív képet kaptam az edzőtábor után, noha láttam a hibákat is."  – mondta a kétnapos futsal-összetartás után Frank Tamás szövetségi kapitány.

A hétvégén tizenhat játékos gyakorolt az FTC népligeti bázisán, kilenc klubot képviselve. Frank Tamás azokat hívta meg az összetartásra, akik a jelenlegi A-keret mögötti közvetlen hátországot jelentik, akik az U21-es és az A-válogatott közötti „űrt” tölthetik be.

A meghívottak között akadtak, akik már korábban játszottak Frank Tamásnál az utánpótlás-válogatottban, s olyanok is, akik bemutatkozhattak már az A válogatottban. Ugyanakkor, fontos szempontja volt a kapitánynak, hogy meghívjon és megnézzem néhány olyan, vidéki klubban szereplő futsalost is, akik helyzetüknél fogva kevésbé vannak szem előtt.

„Maximálisan pozitív tapasztalatokat szereztem, noha látom a hibákat is. A játékosok hozzáállása példaértékű volt, többször még saját testi épségüket sem kímélve vetették magukat harcba a gyakorláson. Fizikálisan lesz még javítanivaló, voltak a keretben olyanok, akik nagyon elfáradtak a kétnapos edzőtábor végére. Taktikai szempontból nem volt egységes a kép, azok a játékosok, akik már régebb óta futsaloznak, ebből a szempontból előrébb tartanak” – mondta Frank Tamás.

A kapitány a gyakorlás végén hangot adott abbéli véleményének is, hogy megnyugvással látja, vannak a most látott játékosok között olyanok, akik a jelenlegi A-keretből esetleg valamilyen oknál fogva kikerülők helyére tudnak majd lépni. Kifejezte a reményét, hogy sor kerül még hasonló összetartásra a jövőben, akár a mostani idényben – de, miután abban meglehetősen sűrű a program –, valószínűbben ősszel.

Az edzőtáborban szerepelt játékosok

Szalánczi Zoltán
Dávid Richárd
Laucsek Csaba
Németh Tamás
Szécsi Barna
Simon Zsolt
Simon Ádám
Fehér Krisztián
Füzy Zsolt
Sámson Zoltán
Hegyesi Zsolt
Halmos Máté
Horváth Péter
Vidák Balázs
Frank Péter
Fritz Attila
MVFC Berettyóújfalu
Colorspectrum Aramis
Üllő FC Cső-Montage
Rába ETO
MVFC Berettyóújfalu
Üllő FC Cső-Montage
Üllő FC Cső-Montage
Vasas
Vasas
Vasas
ÚTC Szeged
Szombathely
Szombathely
Gödöllő
Gödöllő
MAFC BM 

 

 

 

 

 

 

 

A kapcsolódó videó ITT megtekinthető!