Megnyílt az út a továbbjutás elérése felé

a gyozelem orome

Nagyszerű győzelemmel kezdte a világbajnoki selejtezőtornát a magyar futsalválogatott. A kazahok legyőzésével megnyílt a lehetőség a továbbjutás elérése felé!

A Gyöngyösön zajló mérkőzéssorozat első napjának második mérkőzésén már az első félidőben megnyugtató, háromgólos előnyre tett szert válogatottunk. A második félidő vendéggóllal kezdődött, aminek következtében nagyobb nyomás nehezedett a kapunkra, de a csapat fegyelmezett védekezéssel, majd abból indított kontrákkal végül is négy gól különbséggel vette az első akadályt.

A mérkőzés előtt az MLSZ futsal bizottságának elnöke és alelnöke, Esterházy Márton és Ragadits Ferenc köszöntötték a nemrégiben 125. válogatottságig jutó Tóth Szabolcsot és Lódi Tamást, valamint a 100. válogatottságát ezen a találkozón ünneplő Gyurcsányi Zsoltot. (Gratulálunk! - szerk.)

Gyöngyösi Városi Sport és Rendezvény Csarnok
magyarorszag zaszloMagyarország-Kazahsztánkazahsztan zaszlo

5:1 (3:0)

Játékvezetők: Francesco Massini (Olaszország), Franco Cachia (Málta), Sreten Vasić - időmérő (Szerbia)

Magyarország: Pallai (k) - Dróth, Gyurcsányi, Lódi, Németh - Tóth (csk), Csopaki, Simon Á., Lovas, Dávid, Harnisch, Reveland (k) Edző: Frank Tamás

Kazahsztán: Shamrov (k) - Nurgozhin, Suleimenov (csk), Dougan, Esenamanov, Zhamankulov, Taku, Kazakov, Pershin, Shorin, Alexandrov, Peremishlin (k) Edző: Amirzhan Mukanov

Gólszerzők: Németh (2), Gyurcsányi, Dróth, Lódi, illetve Esenamanov

- "A fegyelmezett védekezésnek köszönhetjük a győzelmet, a játékosok betartották, amit előre megbeszéltünk, és kontrákból fogtuk meg az ellenfelet. Holnap egy újabb nehéz meccs vár ránk. A lettek jó benyomást keltettek, és ellenük már egy mérkőzéssel a lábukban lépnek pályára játékosaim." - értékelt a meccs után Frank Tamás.


A 7. csoport további programja


2011.12.16. (péntek)

16:00 Oroszország - Kazahsztán
18:30 Magyarország - Lettország

2011.12.18. (vasárnap)

16:00 Kazahsztán - Lettország
18:30 Magyarország - Oroszország

http://www.uefa.com