FUTSAL.HU

Helytállt női futsalválogatottunk az ELTE ellen

noi_valogatott_2Tegnap este 19 óra 30-kor, az ELTE Bogdánffy Ödön utcai csarnokában játszott edzőmérkőzést a Dombai Nagy Anettet sérülés, Szabó Ildikót pedig arcüreggyulladás miatt nélkülöző magyar női futsalválogatott, az ELTE NB II-es férficsapata ellen.

A futóórával 2x30 percig tartó mérkőzésen a Vincze Anikó - Szekér Anita - Varga Adél - Hodován Edit - Ganczer Hajnalka kezdősort szerepeltette Tóth Károly szövetségi edző, csereként pedig lehetőséget kapott a bizonyításra Horváth Hanna, Csepregi Gabriella, Bernhardt Barbara, Bernhardt Bernadett, Kovács Anita, Kovács Alíz, Simon Boglárka, Garadnai Erika és Oláh Erika is.

Válogatottunk kihagyott helyzetével indult a találkozó, ám ezután az ELTE átvette a mérkőzés írányítását, de az újra zseniálisan védő Vincze Anikónak köszönhetően a 19. percig nem született gól a mérkőzésen. A szünetig hátralévő 11 perc alatt azonban Eöri, Siklós és Suha találataival 3-0-s előnyre tettek szert a fiúk.

A második félidő elején letámadást kért a lányoktól a szövetségi edző, és helyzetek sokaságát dolgozta ki csapatunk. Ennek ellenére Eöri újabb találatával már 4-0-ra vezetett az ELTE. Simon Boglárka és Szekér Anita góljaival a félidő közepén kétgólosra csökkent a női futsalválogatottunk hátránya, és ekkor úgy tűnt, akár a fordítás sem elképzelhetetlen. Hiába voltak azonban meg a helyzetek, a befejezésekbe hiba csúszott, és ahogy az lenni szokott, ennyi helyzetet nem lehetett büntetlenül kihagyni: az ellenfél a hajrában Eőri és Monspart találataival 6-2-re győzte le válogatottunkat, amely a vereség ellenére sem vallott szégyent, minden dicséretet megérdemelnek a lányok, jó teljesítményt nyújtottak.

A mérkőzés remekül szolgálta a csapat felkészülését a május 5-10 között Moszkvában megrendezésre kerülő nemzetközi tornára.

Simonyi András