Éltékozolt pontok a legfontosabb mérkőzésen

lett magyar 111216

Péntek este örömujjongásban tört ki a teltházas gyöngyösi sportcsarnok publikuma, amikor Harnisch - a befejezés előtt valamivel több, mint egy perccel - belőtte az egyenlítő találatot a lett kapus Bondars kapujába, amivel sikerült pontot menteni egy olyan mérkőzésen, amelyet saját magának tett nehézzé "A CSAPAT" (játékosok, edzők, stb.).

Ezzel a - szerintünk - kínos döntetlennel kiengedtük a saját kezünkből sorsunk alakítását, és vasárnap kora este izgulhatunk azért, hogy a két vereséggel már minden továbbjutási esélyét elvesztő Kazahsztán válogatottja "összeszedje" magát, és megszorítsa, vagy netán legyőzze Lettország legjobbjait, vagy, pedig ne kapjon ki nagy gólkülönbséggel! Ja, és akkor nekünk ott van még az oroszok elleni mérkőzés, amely biztos, hogy nem lesz egy "sétagalopp", ugyanis az ellen az orosz válogatott ellen "reménykedünk" a döntetlenben, amelyik az októberi VII. Grand Prix tornán csak hosszabbításban maradt alul a döntőben a házigazda Brazília válogatottja ellen.

A fentiek ismeretében lehet, hogy érdemesebb lett volna a lettek ellen egy kicsit jobban koncentrálni 2:0 után?

 

Gyöngyösi Városi Sport és Rendezvény Csarnok

magyarorszag zaszloMagyarország-Lettországlettorszag zaszlo

3:3 (2:2)

Játékvezetők: Sreten Vasić (Szerbia), Fernando Gutiérrez Lumbreras (Spanyolország), Francesco Massini - időmérő (Olaszország)

Magyarország: Pallai (k) - Németh, Lódi, Dróth, Gyurcsányi - Tóth (csk), Csopaki, Simon Zs., Dávid, Harnisch, Simon Á., Reveland (k) Edző: Frank Tamás

Gólszerzők: Csopaki, Lódi, Harnisch, illetve Sustrovs, Dacko, Zabarovskis

- "Talán túlzás azt mondani, hogy egy megnyert meccset rontottunk el, de az igaz, hogy a nagyon jó kezdés után figyelmetlenségeinkkel igazán nehézzé tettük saját magunk számára az összecsapást. A végén az egyenlítéshez minden energiánkra szükség volt, örülök, hogy legalább az egyik pontot megszereztük, már csak azért is, mert véleményem szerint nem érdemeltünk volna vereséget." - értékelt a mérkőzés után Frank Tamás.


A csoport állása

1. Oroszország 6 pont (már továbbjutott!)
2. Magyarország 4 pont
3. Lettország 1 pont
4. Kazahsztán 0 pont


A csoport másik mai mérkőzésén

Oroszország-Kazahsztán 4:0 (1:0)
Gólszerzők: -, illetve Kazakov (öngól), Majevski, Szergejev, Nugumanov


A 7. csoport utolsó játéknapjának további programja

2011.12.18. (vasárnap)

16:00 Lettország - Kazahsztán
18:30 Oroszország - Magyarország

 

Európai selejtezők - Thaiföld 2012
Gólösszefoglaló - http://www.youtube.com
Jegyzőkönyv - http://www.uefa.com