Helytállás és továbbjutás a zárónapon

orosz magyar 111218Teljesült az álmunk! A gyöngyösi futsal vb-selejtező 7. csoportjában, az utolsó játéknap első mérkőzésén, az eddig még pontot sem szerző Kazahsztán válogatottja 2:2-es döntetlent harcolt ki - a csütörtökön nekünk majdnem meglepetést okozó - Lettország ellen. Így már az oroszok elleni mérkőzés előtt elértük célunkat, futsal válogatottunk csoport-másodikként továbbjutott a következő körbe, a play-off küzdelmeibe.

Az oroszok ellen, ha egy kicsit nagyképűek lennénk, azt is írhatnánk, hogy a csoportelsőség a tét, de tisztában vagyunk az erőviszonyokkal.

A himnuszok elhangzása után elkezdődött a mérkőzés. Mi idegesen, az oroszok, pedig magabiztosan kezdtek, ami az eredményességükben is megmutatkozott, mert már a 3. percben, ha egy - szerintünk - téves játékvezetői döntést követően is, de megszerezték a vezetést. A gyors gól megfogta a csapatunkat. Ez a bénultság csak a második bekapott gól után oldódott, ekkor egy kicsit magunkhoz tértünk, de ellenfelünk mezőnyfölényét nem tudtuk kiegyenlíteni, sőt, a szünetig még egy újabb gólt kaptunk.

A második játékrészben megváltozott a játék képe, nagyon feljavult a teljesítményünk, ami nézői szempontból is jót tett a mérkőzésnek. A félidőben beállt Reveland bravúrjai megadták az alaphangot, majd Dróth szabadrúgás-kapufája után érezhettük meg igazán, hogy szépíteni szeretnénk. A 30. percben góllá is érett ez a szándék, Tóth Szabolcs átadása után Harnisch talált ballal, úgy 10 méterről - Gustavo kezét is érintve - a jobb felső sarokba. Kb. három és fél perccel a vége előtt Reveland lejött, és Németh állt be a helyére. Emberelőnyben támadtunk, aminek a 39. percben le is arathattuk a gyümölcsét: egy pontos Lódi centerezés után Dróth fordult be a hatoson, és védhetetlenül lőtt Gustavo kapujába. Evés közben jön meg az étvágy! Továbbra is emberelőnyben támadtunk a döntetlenért (!), de végül nem volt szerencsénk, mert egy lepattanó labdát - a dudaszó pillanatában - a csapatkapitány Sergeevnek sikerült távolról az üresen maradt kapunkba ívelnie, amivel kialakította a 4:2-es végeredményt.

Gyöngyös Városi Sport és Rendezvény csarnok
orosz zaszloOroszország-Magyarországmagyarorszag zaszlo

4:2 (3:0)

Játékvezetők: Fernando Gutiérrez Lumbreras (Spanyolország), Sreten Vasić (Szerbia), Franco Cachia - időmérő (Málta)

Oroszország: Gustavo (k) - Badretdinov, Pereverzev, Nugumanov, Abramos - Prudnikov, Sergeev (csk), Pula, Maevski, Cirilo, Milovanov, Zuev (k) Edző: Sergei Skorovich

Magyarország: Pallai (k) - Németh, Lódi, Lovas, Dróth - Tóth (csk), Csopaki, Simon Zs., Trencsényi, Dávid, Harnisch, Reveland (k) Edző: Frank Tamás

Gólszerzők: Abramov, Cirilo, Maevski, Szergeev, illetve Harnisch, Dróth

Frank Tamás, edző: „Alaposan elhibáztuk az első félidőt, de nagyon örülök annak, hogy ebből fel tudtunk állni, és izgalmas mérkőzést játszottunk az oroszokkal. Bár a játék képe alapján a döntetlen nem lett volna igazságos, bátor játékunknak köszönhetően mégis igen közel álltunk a bravúros pontszerzéshez.”

A mérkőzés jegyzőkönyve!

A csoport mai napi másik párosításában:

Gyöngyösi Városi Sport és Rendezvény Csarnok
lettorszag zaszloLettország - Kazahsztánkazahsztan zaszlo

2:2 (1:0)

Gólszerzők: Taku, Dovgan, illetve Sens (2)

A mérkőzés jegyzőkönyve!

A 7. csoport végeredménye
1 Oroszország 3 3 0 0 10 : 2 9
2 Magyarország 3 1 1 1 10 : 8 4
3 Lettország 3 0 2 1 5 : 7 2
4 Kazahsztán 3 0 1 2 3 : 11 1

 

 

 

 

Továbbjutók: Oroszország és Magyarország


A magyar válogatottnak még egy akadályt kell leküzdenie, hogy a világbajnokság résztvevője legyen. Ez egy oda-visszavágós párharc lesz.  A lehetséges ellenfelek a második kör csoportgyőztesei közül kerülnek ki, amelyek Spanyolország, Olaszország, Szerbia, Portugália, Ukrajna és Csehország - (Oroszország nem!). A sorsolást a horvátországi Európa-bajnokságon - 2012. február 11-én tartják, a párharcok első mérkőzéseit, pedig március 25-28. között, a visszavágókat április 8-11. között rendezik. Magyarország hazai pályán játssza az első mérkőzést.

A 24 csapatos világbajnokságot november 2-18. között rendezik meg Thaiföldön. A házigazdák válogatottja mellett eddig csupán a legutóbbi óceániai bajnokságot megnyerő Salamon-szigetek vívta ki a szereplés jogát.