FUTSAL.HU

Egy pályafutás megkoronázása

 

Eseményekben gazdag sportpályafutásának megkoronázásaként Török Károly vezeti a futsal-világbajnokság - közép-európai idő szerint vasárnap 15:30-kor kezdődő - fináléját , ahol  a házigazda Brazília Spanyolország csapatával méri össze erejét.  A másik játékvezető a kolumbiai Fabian Lopez lesz.! Sok sikert!

Török Károly
  • 1967. február 2-án született.
  • Nős, egy gyermek édesapja.
  • 9 évet futballozott a Központi Sportiskolában, a korosztályos válogatottságig vitte.
  • 25 évesen abbahagyta a futballt.
  • 1995-től játékvezető.
  • 1999-ben FIFA futsal-játékvezető lett.
  • 2007 óta a BLSZ elnöke.

torok_karcsi_futsal_vbLabdarúgó-játékvezető, ellenőr és sportvezető. Vágner László - korábbi FIFA játékvezető - baráti jótanácsként javasolta neki, hogy próbálja ki magát a labdarúgó játékvezetésben. Civilben egy olasz sportfelszereléseket gyártó cég marketingigazgatója. Hobbija a játékvezetés kérdéskörének tanulmányozása, és a horgászat. Játékvezetői szlogenje: "Mi volt az ördög legnagyobb csíntevése? Hogy elhitette velünk, hogy nem létezik."Képünkön Török Károly (középen) Massimo Cumboval - régi jó partnerével láthatóJellemzése:
Határozott, következetes, átfogó figyelemmel és gyors reagálókészséggel rendelkező, fizikailag és szakmailag felkészült sportember.

Sportvezetői pályafutás: 1999-től az MLSZ JB keretein belül a futsal játékvezetők képzése. 2006-ban a BLSZ Játékvezetői Bizottságát irányította. 2007-től a Budapesti Labdarúgó Szövetség elnöke. Jelszava, hogy "nem a klubok vannak a BLSZ-ért, hanem a BLSZ a klubokért". 2007-től az MLSZ társadalmi munkacsoportjában dolgozik, mint a játékvezetésért és a bajnokság működéséért, az apparátus irányításáért felelős személy.

Nemzetközi játékvezetés: Az MLSZ Játékvezetői Bizottságának felterjesztésére 2000-től FIFA futsal játékvezető. Teljesítményét értékelve, tudott élni a felkínált lehetőséggel. 2001óta „top" játékvezető, Európából nála többször senki nem szerepelt nemzetközi verseny döntőjében. Kiemelkedő működésének köszönhetően 2008-ig a nemzetközi mérkőzéseinek száma: 116, a barátságos nemzetközi válogatott mérkőzések száma: 36.

Futsal világbajnokság: Az első világbajnokságon, 2003-ban, Olaszországban működött, selejtező mérkőzéseinek száma: 3. A következő évben, 2004-ben, Tajpei (Thaiföld) lett működésének helyszíne Ezen a VB-n 7 mérkőzést vezetett. A döntőbe jutásért vezette a „döntőt": Spanyolország-Brazília mérkőzést. Nemzetközileg elismert teljesítménye ellenére nem vezetett futsal VB döntőt. Világbajnokságokon vezetett mérkőzéseinek száma: 10.

Futsal Európa-bajnokság: Európában eredményesebb volt a szakmai elismerése. Eb döntőinek száma: 2, egy alkalommal a döntő tartalék játékvezetője volt. Európa-bajnoki válogatott mérkőzéseinek száma: 26.

BEK döntők: Az UEFA hat alkalommal kérte fel, hogy működjön közre a Bajnokcsapatok Európa Kupája (BEK) döntőn. Futsal BEK döntőinek száma: 2, futsal BEK döntő tartalék játékvezetője: 2. BEK mérkőzéseinek száma: 22.

Bajnokok Ligája: Bajnokok Ligája döntőinek száma: 2. Bajnokok Ligája mérkőzéseinek száma: 11.

Hazai játékvezetés:
  • Nagypálya: NB II-es mérkőzéseinek száma: 104, NB I-es mérkőzéseinek száma: 11.
  • Futsal: Magyarország és a világ legkiemelkedőbb futsal játékvezetői eredményeivel bír. Vágner László - korábbi FIFA játékvezető - társaként a hazai futsal játékvezetésébe korán bekapcsolódott, 1996-tól NB I-es játékvezető.
Karcsi, ezek után mit mondjunk... hát, ez nem semmi!
Ez tényleg majdnem koronázás! Gratulálunk!