FUTSAL.HU

FŐOLDAL » Hírek » EB 2010


Visszavágó, vagy újabb "odavágó"?

aze_cze_fotoAz „ATTRAKCIÓ” előtti „ráhangoláson” – a 2010-es futsal Európa-bajnokság bronzérméért - Azerbajdzsán és a Csehország válogatottjai mérkőznek meg egymással a debreceni Főnix Csarnok fekete színű játékterén.

Azerbajdzsán csoportelsőként, majd az ukránok elleni döntetlent követő büntetőpárbajban jutott tovább, és csak a Portugál válogatott tudta őket megállítani - ugyancsak büntetőkkel – a döntő felé vezető úton. Egységes csapat benyomását keltik, néhány kimagasló egyéniséggel (Serjão, Thiago, Bíró Jade, Tverjankin).

Csehország is dicséretes utat járt be az Európa-bajnokság alatt, hiszen az azeriek elleni 6:1-es vereség, valamint a magyar válogatott elleni 4:0-s vesztes állás után sem veszítették el hitüket, és, ha csak büntetőkkel is, de a negyeddöntőben legyőzték Olaszországot. A spanyolok elleni elődöntőbeli szereplés már túl nagy falat volt számukra.

Az azerbajdzsáni Vitalij Boriszov a következőket nyilatkozta az uefa.com-nak: "A torna nagyon jól szervezett, és fantasztikus volt, amelyet a nagy meglepetések jellemeztek. A sportcsarnokok kiválóak, sok a néző, és szerencsére nekünk is sokan drukkolnak. Először veszünk részt az Európa-bajnokságok küzdelmeiben, és óriási siker, hogy az elődöntőig eljutottunk. Kár, hogy már csak a harmadik helyért játszhatunk. "

A dél-kaukázusi csapatból sérülés miatt - valószínűleg - továbbra is hiányzik majd Alves, míg Bíró Jade - aki öt góllal, az olasz Saad Assis társaságában vezeti az Adidas Aranycipőért vívott versenyben a góllövőlistát – sárgalapjai miatt nem játszhat.

A közönségkedvenc kapus Tverjankin is megszólalt: "Mielőtt bejutottunk volna a döntőbe, boldog lettem volna bármilyen éremmel. Most – viszont - azt mondom, hogy a bronzérem nagy siker lesz Azerbajdzsánnak! (?)”

A spanyoloktól 8:1-es vereséget szenvedő cseh válogatott a ma esti bronzcsatában már ismét számíthat Marek Kopecký játékára.

martin_dlouhy_czeA csapatkapitány - Martin Dlouhy - eltökélt szándéka pedig, hogy visszavágnak a csoportmérkőzésen elszenvedett 6:1-es vereségért.. "Ez egy egészen más játék lesz, mint az első! Néhány játékosnak az volt az első „EB” mérkőzése, és a srácok nagyon idegesek voltak. A következő két meccsen, Magyarország és Olaszország ellen már belejöttek és jobban is játszottak. A spanyolok elleni vereség pedig, nem töri meg az önbizalmunkat. "