Michel Platini Budapestre érkezett

100129_platiniAz eredetileg tervezetthez képest ugyan némi késéssel, de pénteken délután megérkezett Budapestre Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke, aki szombaton ott lesz Debrecenben a futsal Eb bronzmeccsén és a spanyol-portugál döntőn, s természetesen részt vesz az eredményhirdetésen is.

Az UEFA elsőszámú irányítója szombaton délelőtt Budapesten találkozik és megbeszélést folytat Kisteleki Istvánnal, az MLSZ elnökével, majd Bajnai Gordon miniszterelnök ad ebédet a tiszteletére a Parlamentben.

Forrás: www.mlsz.hu


Eddig a hír, amihez annyit tennénk hozzá, hogy reméljük Bajnai Gordon miniszterelnök és az MLSZ elnöke - Kisteleki István - egy-két finom falat között nem feledkeznek meg arról a petícióról, amelyet Európa igen sok futsalt művelője és rajongója nyújtott be az UEFA-hoz, az U21-es futsal Európa-bajnokság megmaradása mellett.

news-u21olp

Emlékeztetőül, amennyiben már feledésbe merült volna a levél tartalma:

Levél az UEFA-hoz!

A Futsal Közösség (egyesületek, klubok, játékosok, edzők, szurkolók, stb), mint a labdarúgó-család tagja, tisztelettel kérjük az UEFA-t, hogy ismét vezesse be az U21-es Futsal Európa-bajnokságot, amelyet a közelmúltban minden elfogadható indok nélkül megszüntetett. A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség szervezésében zajlik az U20-as futsal-bajnokság, nekünk is nagy szükségünk van egy ilyen ifjúsági versenyre!

Válaszút előt áll a futsal, és szüksége van:

Az európai futsal legfontosabb prioritása (elsőbbség egy adott szempont szerinti sorrendben) az ifjúsági versenyeztetés. Reméljük felhívásunk meghallgatásra talál.

Az alulírott személyek támogatásával kérjük az U21-es Futsal Európa-bajnokság újbóli bevezetését! Hosszú távú fejlesztési terveinkben hangsúlyozzuk szeretett játékunk fontosságát, amely elsődleges felelőssége egy olyan vezető szervezetnek, mint az UEFA.