FUTSAL.HU

Köszönet mindenért...

koszonetAz igazi futsal rajongók már régóta „vágják a centit", és zsebük mélyében már alig találják a „maradékot". Mert bizony, lassan elérkezik az idő, hiszen már csak egy nap van hátra a sportág nagy eseményéig, a 2010-es futsal Európa-bajnokságig.

Komoly feladat ez picinyke futsal társadalmunk számára, és nagy felelősség a szervezőknek, a rendezőknek. Minden elismerésünk a Magyar Labdarúgó Szövetség Futsal Bizottságáé, hogy el tudták hozni hozzánk ezt a rangos eseményt. Nem mindennapi dolog az, hogy a hivatalos adatok szerint 295 nőt és 754 férfit foglalkoztató sportág vezetői megkapták egy ilyen nagyszabású sportesemény rendezési jogát. A számok lehet, hogy néhány olvasóban némi értetlenséget váltanak ki, de így van! Ebből a kis létszámú - 754 fős - játékosállományból van nekünk ez a futsalválogatottunk, amely igaz, hogy nem egy "Világverő" csapat, de a miénk! Azaz, bocsánat, a miénk is és a Magyar Labdarúgó Szövetségé is, ugyanis ez a társadalmi szervezet menedzseli a válogatott csapatot!

A játékosok kinevelése - viszont - már az egyesületi edzők feladata, ezeket az egyesületeket pedig, működtetni kell, amihez szponzorok és általuk nem kevés pénz kell. Ehhez a működtetéshez a Magyar Labdarúgó Szövetség egyetlen fillérrel nem járul hozzá. Itt jönnek a "képbe" az egyesületek - Colorspectrum Aramis, Üllő FC Cső-Montage, Rubeola FC -, hogy csak az idei NB I-es futsal bajnokság legpatinásabb csapatait említsem. Tudjuk, hogy manapság nagyon nehéz bármit is "szponzoráltatni", pláne a sportot, ami nem igazán nyereségtermelő ágazat jelenleg Magyarországon! Így minden olyan személy, vagy cég, amely manapság futsal csapatot működtet, hatalmas feladattal birkózik meg szinte napról-napra, mert olyanba fektet anyagi eszközöket, aminek a végeredményét (válogatott) az MLSZ, azon belül pedig, a Futsal Bizottság - úgymond - "aratja le".

Ezért és ebből kiindulva úgy gondoltuk, hogy mielőtt elkezdődne az Európa-bajnokság, és hogy "megosszuk a dicsőséget", köszönetet kell mondanunk azoknak a cégeknek és személyeknek, amelyek és akik mindent megtettek és megtesznek azért, hogy életben maradjon ez a látványos és érdekes sportág. Neveket nem is említek, mert még valakit kihagynék, és akár sértődés is lehetne belőle, ezért inkább még egyszer megismétlem:

Minden tiszteletünk és köszönetünk azoké a cégeké és embereké, akik lehetővé tették, ha közvetve is, hogy a magyar futsal válogatott részt vehessen ezen a nemzetközileg is elismert sporteseményen. Amikor a magyar válogatott mérkőzéseit nézzük, gondoljunk rájuk is!


...és most már holnaptól zúgjon a „Hajrá magyarok!", hogy biztatva csapatunkat, jó eredményt érjünk el, és a televízió képernyőjén keresztül sok-sok honfitársunknak szerezzünk úgy másfél órányi örömet, mert mindenki tudja, hogy igen csak ránk fér ez a mai nehézkes időkben.