Attrakció, a helyszín Debrecen – Főnix Csarnok

spanyolorszag_valogatottEgymás után a harmadik, története során pedig, az ötödik Európa-bajnoki cím megszerzése előtt áll Spanyolország futsal válogatottja. A kétszeres világbajnok (Guatemala – ’00, Tajvan – ’04) Cordobában ('96), Moszkvában ('01), Ostravában (’05) és Portóban (’07) hódította el a megtisztelő címet. Az egyetlen vereséget az 1999-es granadai kontinensviadalon szenvedték el, ahol Oroszország szerezte meg az elsőséget.

Ma esti ellenfelük - Portugália - a csoportkörben elszenvedett vereség miatt igyekszik visszavágni.

A luzitánok rosszul kezdték az EB-t, mindössze egy döntetlennel, de jobb gólkülönbségüknek köszönhetően jutottak csak tovább, talán csak Szerbia elleni 5:1-es győzelmüknél látszott, hogy több van bennük, mint amit nyújtottak

A portugál játékosok régi ismerősei a spanyoloknak, hiszen Leitão (2010 Xacobeo Lobelle de Santiago) és Izrael (Arcebansa Chint Zamora) még most is, a kapus, Joao Benedito (ex Playas de Castellón), valamint Arnaldo (MRA Navarra) és Joel Queirós (El Pozo Murcia és Navarra MRA) korábban már játszottak Spanyolországban.

A két ország válogatottja eddig összesen 18 alkalommal mérte össze erejét, ami "elsöprő" spanyol fölényt mutat: 15 győzelem, két döntetlen, és csak egy vereség! (2005. szeptember 27. - Salamanca – 2:3) Legutóbb január 25-én – vasárnap - játszott egymás ellen a két ország válogatottja, a D-csoport utolsó mérkőzésén, ahol Spanyolország 6:1-re legyőzte nyugati szomszédját.

Az Európa-bajnokságok történetében Spanyolország továbbra is veretlen Portugáliával szemben, eddig négy alkalommal találkoztak, az eredmények: két győzelem és két döntetlen.

esp_venancioA hispán válogatott trénere José Venancio Lopez megjegyezte, hogy nagyon örül az eddigi jó szereplésnek, majd hozzáfűzte: "Rendkívül értékes a történelem és a statisztika, de nem vagyunk megelégedve, és azt akarjuk, hogy bajnokok legyünk. Keményen dolgoztunk, és nem engedjük ki a kezünkből a lehetőséget."