A király fején maradt a korona!

esp_no1

Elérkezett az idő, a futsal Európa-bajnokság 12. napja. Ez az a nap, amelyre az összes résztvevő, mind a 12 csapat vágyott, de csak kettőnek teljesülhetett ez az álom, a küzdelemsorozat végső célja: a döntőbejutás. Ez most a portugál és a spanyol futsalválogatottnak sikerült.

A két csapat már találkozott egymással a csoportmérkőzéseken, akkor a "D" csoport zárótalálkozóján a spanyol válogatott szinte legázolta Orlando Francisco Alves Duarte gárdáját. A vasárnapi kora esti debreceni mérkőzésen a kezdeti portugál felvillanás után jött a mindent elsőprő spanyol henger, amelyet úgy tűnt, nem állíthat meg semmi, és senki, a vége: 6:1 lett - Spanyolország javára!

Ezen az estén is egyértelmű volt az esély, hiszen a spanyol válogatott játékosainak, edzőjének és vezetőinek nem  kisebb cél lebegett a szemük előtt, mint a sorozatban a 3., összességében pedig, az 5. Európa-bajnoki cím megszerzése.


Debrecen, Főnix Csarnok - 4845 néző
porPortugália - Spanyolország esp

2:4 (0:2)

Játékvezetők: Massimo Cumbo (ITA), Kovács Gábor (HUN), Stephan Kammerer (GER) Időmérő: Tommi Grönman (FIN)

Portugália: Bébé - Pedro Costa, Arnaldo, Gonçalo Alves, Pedro Cary - Joao Benedito, Evandro, Leitao, Joel Queirós, Cardinal, Israel, Joao Matos Szövetségi edző: Orlando Francisco Alves Duarte

Spanyolország: Luis Amado - Álvaro, Javi Rodríguez, Kike. Borja - Juanjo, Ortiz, Jordi Torras, Fernandao, Juanra, Lin, Daniel Szövetségi edző: José Venancio López Hierro

Gólszerzők: Gonçalo Alves, Joel Queirós illetve Ortiz, Javi Rodríguez, Lin, Daniel