FUTSAL.HU

FŐOLDAL » Hírek » Ajánló


Simon Boglárka: egyszerre játékos, és edző

simon_bogiNagy örömünkre ismét egy új honlapot fedeztünk fel a női labdarúgás "média-palettáján", az elnevezése: www.noifoci.com ! A már "félkész" állapotú hírközlő portál azon kívül, hogy szakmai, ötletes és humoros is. Nekünk főleg az "Ariadné fonala" és a "Sportré" elnevezések tetszenek, de mindenki szívébe be fogja lopni magát "Ceruza Bob" is, a portál humoros "riportere".Mindenkinek ajánlom és javaslom, hogy azonnal mentse el a "Könyvjelzők" közé!


Simon Boglárka a Tolna-Mözs futsal-csapatának egyik legjobbja volt a Vesta elleni bajnoki mérkőzésen, ennek ellenére együttese hazai környezetben, 8-4-es vereséget szenvedett a listavezetőtől. Bogi nem volt túl vidám a mérkőzés után, ennek ellenére, készségesen állt rendelkezésünkre.

- Hogyan értékeled a Vesta elleni mérkőzéseteket?

- Külön taktikával készültünk a Vesta-meccsre, tudtuk, hogy centerjátékot játszanak, amit jól is csinálnak. Tisztában voltunk vele, hogy nem lesz könnyű meccs, és nagy bravúr kell ahhoz, hogy a papírformát felborítsuk. Minden egyes játékosunknak ehhez a legjobb formáját kellett volna hoznia. Azt gondoltam, hogy a múlt heti, Univerzum elleni győzelmünk kellő motivációt ad egy szoros meccshez, de sajnos sem játékban, sem koncentrációban nem vettük fel a versenyt ellenfelünkkel. Jelen pillanatban a Vesta csapata kimagaslik a mezőnyből, ami véleményem szerint a játékosállományuknak köszönhető. Rutinos, kitűnő játékosok - Nagy Anett, Pádár Anita, Sebestyén Györgyi, Schumi Dorottya, Vincze Anikó - alkotják a csapat magját. A mi teljesítményünkkel nem vagyok elégedett, rengeteg technikai hibát követtünk el, amit ilyen szintű csapat ellen nem lehet büntetlenül megtenni. Egy kiemelkedő teljesítményt tudnék megemlíteni a Tolna csapatában, mégpedig Kovács Anita védőmunkáját. A mezőny két legjobbja Pádár Anita és Nagy Anett volt, akik nagyon érezték egymást ezen a mérkőzésen is.

- Két gólt szereztél ezen a mérkőzésen. A vereség ellenére nem lehetett rád panasz.

- Maximalista vagyok, úgyhogy soha nem leszek elégedett a teljesítményemmel. Nem igazán tudtam felvenni a mérkőzés ritmusát. Voltak ugyan fellángolásaim, de ennél sokkal többre vagyok képes. Sajnos van mit behoznom, ugyanis az elmúlt fél évben kisebb-nagyobb sérülések hátráltattak. Kevesebbet tudtam edzeni, ezáltal erőnlétben is visszaestem, és a labdabiztosságom is romlott. Ez a szezon nem indult nekem szerencsésen, de több szorgalommal, és több munkával, remélem, minél előbb visszanyerem a formámat.

- Mi a Tolna célja az alapszakaszban?

- Az alapszakaszban a harmadik hely megszerzése tűnik reálisnak, kisebb bravúrral azonban megszerezhetnénk a második helyet, ami azért lenne különösen fontos, mert így az elődöntőben miénk lenne a pályaelőny, nem az Univerzumé.

- A 2009-2010-es bajnoki idényről összességében mi a véleményed?

- Az idei mezőny talán kiegyenlítettebb, mint korábban. Azzal hogy elindult az NB II-es bajnokság a nőknél is, az első osztályban már nincsenek akkora differenciák csapatok között, és így izgalmasabbá, kiszámíthatatlanabbá vált a bajnokság.

- A versenyidőszakban hogyan készültök fel egy-egy bajnoki találkozóra?

- Heti három edzéssel készülünk a bajnoki meccsekre, azokon a hétvégeken pedig, amikor nincs bajnokink, edzőmeccset játszunk a tolnai futsalos fiuk ellen.

- Amellett, hogy aktival játszol, edzősködsz is.

- A tavalyi szezonban indítottunk először női NB II-es csapatot, ezeket a lányokat edzem szintén heti három alkalommal. Az átlagéletkoruk 16 év. Nem az eredményesség a fő célunk, hiszen fiatal lányokról van szó. Szeretném megtanítani nekik a futsal alapjait, valamint felkészíteni a tehetségesebb lányokat a „nagycsapatra”. Élvezem az edzősködést, és jövőre szeretném megszerezni a futsal-edzői licencet is.

- Pálinkás Jánosról, az edzőtökről mi a véleményed?

- Jelenlegi edzőnkkel 2009 nyarától dolgozunk, sokat köszönhetünk neki már azért is, hogy elvállalt minket. A tabellán elfoglalt helyezésünk és a teljesítményünk hűen kifejezi munkája hatékonyságát.

- Kit tartasz a jelenlegi legjobb magyar női futsalosnak?

- A legjobb magyar futsaljátékos vitathatatlanul Nagy Anett, de vannak még kiemelkedő tudású játékosok a mezőnyben.

- Tóth Károly szövetségi edzőnél gyakorlatilag biztos kerettag vagy. Fontos számodra a válogatottság annak tükrében, hogy nemzeti csapatunk 18 hónapja nem játszott mérkőzést?

- Eddig minden edzésre kaptam meghívást, és minden egyes alkalmat megtiszteltetésnek veszek, ha a válogatott edzéseken részt vehetek. Egy sportolónak szerintem az a legnagyobb boldogság, amikor hazáját képviselheti. Szeretek részt venni a tréningen, mert sok hasznos dolgot sajátíthatunk el, amiket az NB II-es csapatomnál is alkalmazhatok. Az edzések, összetartások jó hangulatban zajlanak, hiszen elég régóta ismerjük már egymást a lányokkal. Hogy az MLSZ mennyire gondolja komolyan a női futsal-válogatott versenyeztetését az még a jövő zenéje, nem is az én dolgom ezt megítélni. Mi edzünk becsületesen és bízunk az illetékesekben.

- Májusban Moszkvába utazik válogatottunk egy igen rangos nemzetközi tornára, ahol a házigazda orosz válogatott mellett Ukrajna és Irán csapataival is megmérkőzhetünk. Érzésed szerint tagja leszel az utazó keretnek?

- A moszkvai úttal kapcsolatban nincs sok információm, de természetesen nagyon örülnék neki, ha a szövetségi kapitányunk számítana rám is. Az, hogy részt veszek az összetartásokon, természetesen még nem garancia a külföldi útra. Folyamatos és jó teljesítmény szükséges ehhez a bajnoki mérkőzéseken, és persze, a válogatott edzéseken is. Mindent megteszek annak érdekében, hogy benne legyek az utazó keretben!

- A nemzetközi szinten mire lehet képes a futsal-válogatottunk?

- A nemzetközi porondon még nincs összehasonlítási alapunk, klubszinten igen. Az ukrán bajnok már kétszer járt nálunk, nemrég Móron is részt vett egy rangos nemzetközi tornán. Azt gondolom, ők jelenleg lényegesen jobbak a magyar mezőnynél, tehát azt gondolom, az ukrán válogatottól nagyon sokat tanulhatunk, de azon leszünk, hogy behozzuk a lemaradást.

- Ezen a hétvégén Miskolcra utaztok. A Vénusz elleni meccs sem ígérkezik könnyűnek..

- A Miskolc elleni mérkőzéseink mindig nagy csatát szoktak hozni, így a találkozó háromesélyesnek tekinthető. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy győzelemmel feledtessük a Vesta elleni vereséget! Úgy érzem, nagy csatában, de meg fogjuk szerezni a három pontot.

(ESSA)

Forrás: noifoci.com