FUTSAL.HU

FŐOLDAL » Hírek » Ajánló


Hannich Péter

1100_9685A Duna Takarék ETO FC hétfői sajtótájékoztatóján a csapatnál szerepet vállaló ismert volt nagypályás játékosok - Vincze Ottó - klubigazgató, Preszeller Tamás - edző - mellett a sajtósok közé szinte elvegyülve foglalt helyet egy játékos korában is szerény, de a pályán annál kiválóbban teljesítő, rettentően rafinált, minden hájjal megkent „ős-győri" volt futballista - Hannich Péter.

A Rába ETO, majd az MTK-VM játékosaként, de a magyar válogatott játékosaként is igen nagyra értékeltem a tudását, szerettem nézni a játékát. Külsőre nem a mostani kigyúrt, „kitenyésztett" profikra jellemző alkattal áldotta meg az „ég", hanem - „csak" - szolid átlagember külsővel. Azonban igen nagyot hibázott az az ellenfele, aki külseje alapján ítélkezett felette, mert a pályán, egy vérbeli profi és klasszis volt, igazi vezéregyéniség. Sikereiről, játékos-pályafutásáról, játékosmúltjáról beszédesebb az alábbi link - http://hu.wikipedia.org/wiki/Hannich_Péter -, de térjünk most már a lényegre, hogy miért is írok erről a kiváló játékosról, emberről.

 

A sajtótájékoztató végeztével, miközben nézte a futsalcsapat edzését - megszólítottam és beszélgetni kezdtünk. Kiderült, hogy nem csak nézelődni jött, hanem elnökségi tagként segíti a futsalosok munkáját. Elmondta, hogy felkérésre állt a győri futsal mellé. Reméli, hogy személyes kapcsolataival hozzásegíti a Duna Takarék ETO-t, hogy a nyugat-magyarországi futsal fellegvára lehessen. Jelenleg a mosonmagyaróvári Első Mosonmagyaróvári Torna Egylet 1904 (MTE 1904) felnőtt labdarúgócsapatának edzőjeként tevékenykedik.

Nem csalódtam benne, mert a legnagyobbakra jellemző közvetlenséggel és szerénységgel „fogadott", mint a futsal.hu weblaptól érkező „valakit"! (Szerintem nem is biztos, hogy tisztában volt vele mi is az a futsal.hu, de nem ez volt a lényeg!) Kérdésemre, hogy mi a véleménye a futsalról, meglepő módon egy nagyon fontos dolgot említett: „Ezt a játékot egy bizonyos szinten külön kell választani a nagypályás labdarúgástól, hiszen magas szinten művelni csak legalább 4-5 edzéssel lehet, ami már kihatással lehet - az egy kicsit már jobban megfizetett - nagypályán is játszó labdarúgók teljesítményére!"

Alapvetően tetszik neki a játék, mert szerinte nem más ez, mint egy speciális labdával játszott kispályás foci, amely magasabb minőségben - már csak az erre a sportágra jellemző technika és taktika következtében - futsallá alakul át. Véleménye szerint a két rokonsportág nagyban elősegítheti egymás fejlődését, hiszen egy jó szemű edzőnek észre kell vennie, hogy ki alkalmas nagypályára és ki a futsalra, azaz így megindulhat majd a játékosok oda-vissza áramlása a két sportág között.

Beszélgettünk a múltról is egy kicsit, aminek az  időközben befejeződött edzés vetett véget. Megköszöntem a beszélgetést és jókívánságok kíséretében elköszöntünk egymástól.


Utólag leírhatom, hogy még most is jó érzéssel gondolok rá, hogy beszélhettem ezzel a szűkebb környezetéhez erősen kötődő, ismert sportemberrel. A beszélgetés kapcsán a dicső magyar labdarúgás múltjának egy darabkája idéződött fel bennem, amiről mostanában talán egy kicsit el is feledkeztünk.

Már csak ezért a találkozásért is érdemes volt elutazni a Duna Takarék ETO sajtótájékoztatójára!