FUTSAL.HU

A begyakoroltakat időben kell alkalmazni

tolna_mozs_logoAzt már írásunk elején érdemes leszögezni, hogy Pálinkás Jánost a Tolna-Mözs futsalcsapatának edzőjét kitűnő szakembernek tartjuk. A tolnai azon futsalcsapatok közé tartozik (nincs sok ilyen..), amely stílusos futsalt igyekszik játszani.

Fontosnak tartjuk ezt elmondani, ugyanis most bírálnunk kell a szakembert, akit egy korábbi interjúnkban megdicsértünk, hogy a női futsalcsapatok közül szinte egyedüliként rendszeresen és jól játszatja csapatával az öt a négy elleni játékot. Pálinkás János a Vesta elleni bajnokin 1-8-nál majd, a Miskolc ellen 3-7-nél majd a kupadöntőn, szintén a Vesta ellen, 1-5 után hozott be mezőnyjátékost a kapusa helyett. Már akkor is jeleztük, hogy nem kellene megvárnia, amíg eldől a mérkőzés, hamarabb is belenyúlhatna a meccsbe, ha már remekül tudja ezt a formációt játszani csapata. Az Univerzum ellen azonban érthetetlen módon ismét beleesett ebbe a hibába a fiatal edző, aki csak 0-5 után folyamodott ehhez a változtatáshoz. Ezt óriási szakmai hibának tartjuk!

Pálinkás János a női futsal egyik legreményteljesebb edzője. ám úgy gondoljuk, hogy neki is hasznos, amikor azt mondjuk: kevés, ha az edzésen begyakoroltat valamit a lányokkal, MECCSELNI IS TUDNI KELLENE.

Persze az is igaz, még edzői pályája elején jár a tolnai edző, nem tekinthető rutinos trénernek.

Éppen ezért gondoljuk úgy, érdemes elgondolkodnia a jobbító szándékú kritikán, hátha a jövőben higgadtabban, gyorsabban reagálhat a mérkőzések kritikus pillanataiban.

Simonyi András